Kuinka monta päivää jouluun?

Christmas countdown banner

tiistai 19. marraskuuta 2013

Meidän joulu

Jokaisella meillä on omat jouluperinteet, toisilla ne tulevat omasta kodista, toisella jostain muusta. Joku ei halua perinteitä mukaan ollenkaan, vaan joulu on rakennettu uusista itselle tärkeistä asioista. Jokaisen joulu on yhtälailla kaunis, onpa se sitten tehty miten vain.

Ruoan ja tavaran määrällä ei ole väliä, joulun voi rakentaa yhdessä olosta, yhteisistä muistoista, puuhastelusta yksin tai erikseen.

Meillä joulua on vietetty aina pienellä porukalla. Joulu on ollut meillä aikuisten joulu, koska jokainen lapsiperhe on viettänyt joulua omassa kodissaan. Meidän jouluun on keräytynyt sitten "aikuisia lapsia" ja mummuja ja pappa.

Joka jouluaamu viemme haudalle kynttilät ja lähes joka joulu on aina yhtä kiire aamusta, vaikka kuinka yritämme päivän aloittaa aikaisin. Lähes aina Joulurauhan julistus kuunnellaan seisaaltaan muiden töiden lomasta.

Viime jouluna yllätimme muutaman naapurin viemällä yöllä heidän portinpieliin palavat jäälyhdyt kera itsetehdyn joulukortin. Olihan siinä ollut naapureilla aamulla ihmettä. Viime vuonna oli hyvät pakkaskelit, niin jäälyhtyjä sai tehtyä nopeasti. Meidän pihalla niitä oli n. 30.Keräsin jouluvalmisteluita varten mukavia linkkejä, joita voit kurkistella glögin juonnin yhteydessä!

http://www.joulu.info/jouluperinteet/ ( perinteitä vaalien)

http://www.kotivinkki.fi/joulu (kaikkea ihanaa jouluun liittyen)

http://yle.fi/uutiset/tata_herkkua_on_turha_etsia_kaupoista_tana_jouluna/6923560
(Liköörikonvehtien ystäville)

Tämän vuoden joulun vieton olen aloittanut mielessäni jo hyvissä ajoin. En ole oikestaan koskaan aikaisemmin ollut varsinaisesti "Jouluihminen" vaan joulu on ryssäytetty siinä missä muukin viikonloppusiivous ja siivottu kiireesti jo Uudenvuoden tienoilla.

Nyt minulla on ollut paljon enemmän aikaa joulusta haaveiluun ja olen ajatellut tehdä siitä tänä vuonna oikein mukavan, lämminhenkisen ja ennenkaikkea leppoisan!

Tänään meille syttyivät ensimmäiset jouluvalot (rottinkitähdet) muutamiin ikkunoihin... ja olen myös kuunnellut vähän rauhallista joulumusiikkia...

MITÄ SINUN JOULUVALMISTELUIHIN KUULUU JA MILLAISEN JOULUN SINÄ HALUAISIT?

Joulun odotuksin, Anne


2 kommenttia:

  1. Meillä nykyiset joulu tottumukset ovat pysyneet ennallaan 8 vuotta, siitä asti kun tähän kotiimme muutettiin :) Mieheni ja minun lisäksi on meidän molempien lapset, poikani avovaimo, äitini ja sinkku veljeni, niin ja mieheni vanhemmat. Äitini kanssa ollaan jouluhulluja, muttei sillä kaupallisella mielellä ;) Yhdessä puuhataan ja nautitaan, ilman aikataulua ! Koristelu ja puuhailu on jo vauhdissa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukava kuulla! Minäkään en välitä kaupallisesta joulusta, kaikesta muusta kylläkin. :)

      Poista

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!